Gå till innehåll
Mälaröarnas Ridklubb
Mälaröarnas Ridklubb

Mälaröarnas ridklubbsnyheter nr 1

Hej alla medlemmar,

Äntligen lämnar vi vinterns mörka månader bakom oss och välkomnar våren! Den 18 februari tillträdde den nya styrelsen för MÄRK på klubbens årsmöte. Styrelsen består av följande representanter: Anne Aspenberg, Ann-Mari Dietrich, Anki Ericsson, Birgitta Almgren, Carine Fridh, Irene Myrin, Johanna Giorgi, Maria Sjölander, Peter Aspenberg och Sofia Sidenbladh. Du lär känna oss lite bättre om du läser på anslagstavlan i stallet eller på malaroarnasridklubb.se. Vi i styrelsen kommer löpande informera löpande vad som händer i klubben i nyhetsbrevet ”ridklubbsnyheter”. Du läser nu vårt första nyhetsbrev.

I februari var det även dags för MärkUs årsmöte som representeras av Vilma Forsner, Wilma Erneholm, Olivia Rylander, Juni Watter, Lotta Wessen, Julia Söderström, Fanny Lindberg och Alma Belouin. MärkU har planerar en rad intressanta aktiviteter under våren:
Påskäggsjakt 13 april
Städa Sverige 18 maj
Bäst i test 19 maj
Mer information om aktiviteterna sätts löpande upp på dörren i stallet och på instagram MarkU_backstage! Håll utkik och anmäl dig.

TÄKO informerar!
Är du intresserad av delta? Här är de tävlingsdatum som vi planerat in under våren (med reservation för förändringar).
- 14 april, Centimeterhoppning (50-70cm)
- 21 april, Programridning (LC, LB, LA)
- 1 maj, Klubbtävling hopp
- 9 maj Klubbtävling dressyr (LC, LB, LA)
Följ oss på Facebook och Instagram för mer information om respektive tävling samt när anmälan öppnar!


Succé för klubben. Nu bygger vi ridtält!
Under ett kraftigt snöfall för 13 år sedan rasade vårt ridtält samman. Där hade vi främst mycket aktiviteter för barn och ungdomar. Sedan tältet rasade har klubben genom idoga arbete och samverkan med Ekerö kommun fått klartecken för ett bygglov 2023. Dessutom fick vi ett bidrag på 1 290 tkr från kommunen för att återuppföra ridtältet. Klubben har också genom Riksidrottsförbundet mottagit ett bidrag om 942 tkr till tältet. Vi saknar dock fortfarande finansiering och kommer att vända oss till företag för sponsring, ansöker stöd från fonder och stiftelser och även till er, medlemmar. Vi återkommer om det i ett separat utskick. Genom ett ridtält på plats kommer vi att kunna utveckla vår klubbverksamhet genom att ta emot fler ridande medlemmar, erbjuda bättre ridtider för våra yngsta ryttare, anordna fler aktiviteter och träningsmöjligheter. Mälaröarnas nyheter kommer att uppmärksamma vårt tältprojekt i mitten av april.

Hästnytt!
Som de flesta säkert vet har ridskolan haft otur med många halta och sjuka hästar under vinter och förvåren. En eloge till all personal på ridskolan som har lyckats med att pussla ihop med de friska hästar och ponnys för att minimera påverkan ordinarie lektionsschema. Hanna och Helena har satt in sina privata hästar för att få lektionsschemana att gå ihop. Vilken förmån för några av oss att få rida privathästar.
Klubben vill hälsa de två nya fullbloden varmt välkomna till ridskolan, Madi Banja 8 år (valack) och Scytale 6 år (sto). Båda två har så smått börjat delta på lektionerna och de gör det med bravur. De bor i uteboxarna och är granne med Delilah och hennes underbara föl Bosse.

Vill du komma i kontakt med oss i styrelsen?
Mejla till info@malaroarnasridklubb.se eller besök oss på www.malaroarnasridklubb.s Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.e Länk till annan webbplats. instagram malaroarnas_ridklubb.se och vi finns även på facebook Mälaröarnasridklubb.
Sist men inte minst, glöm inte att skriva upp dig på resurslistan i stallet. Vi är en ideell förening och alla krafter behövs.

Hälsningar Mälaröarnas ridklubbs styrelse. Den lilla klubben med det stora hjärtat.

Publicerad: 2024-04-21

Senast uppdaterad: 2024-04-21

Författare: Irene Myrin